jueves, 10 de julio de 2008

Entrevista Joan Miquel Oliver


'La meva vocació és la creació a través la paraula'



Les seves lletres parlen de pallassos, alpinistes samurais, follets, astronautes, robots, somnis, ovnis i fins i tot de ‘punkies tiratsque beuen kalimotxo’. Aquest és l’univers de Joan Miquel Oliver, el lletrista del grup mallorquí Antònia Font que ara també triomfa en solitari. És un home senzill i calmat però el seu cap és un tsunami de creació cultural. No en tenia prou amb la música i fa uns mesos va treure al mercat ‘El Misteri de l’amor’, el seu primer llibre. En aquest moment àlgid de la seva carrera no està disposat a parar. Del nou disc en vam poder sentir un preludi a la Festa Major i també assegura que tard o d’hora hi haurà nou llibre. Per si tot això fos poc ha produït el darrer disc d’en Jaume Sisa. Es nota que té en marxa tots els motors.


Entrevista

Divendres 29. Plena Festa Major, Joan Miquel Oliver sedueix el públic de la plaça de l’Om. Les seves lletres impossibles i el seu suau accent mallorquí van brindar una hora i mitja de degustació musical als assistents. Els més fans no poden queixar-se: va cantar un bon grapat de temes del seu nou disc que encara no ha sortit a la venta.


Content de tornar a Sant Cugat?

Molt. Ja hem estat aquí amb els Antònia Font un parell de cops, la darrera vegada al Teatre Auditori presentant l’últim disc Coser i Cantar. El públic santcugatenc escolta molt, aprecia els artistes i està molt interessat per la cultura i això és justament el que fem nosaltres: cultura amb la música.


Però no t’has conformat només amb la música. Has escrit un llibre!

Sí i ha anat molt bé. N’he venut moltíssims, quatre o cinc cops més del que m’esperava.


Repetiràs, doncs?

En faré un altre i tots els que facin falta. M’he passat tant bé escrivint-lo que segur que repeteixo.


Diga’m que això no et farà deixar la música ...

La meva vocació és la paraula. La creació a través de la paraula, per ser exactes. Fent un disc sempre cantes el mateix però amb un llibre és diferent; estàs escrivint coses distintes durant mesos.


Les teves lletres ens porten a l’espai, a móns de fantasia on hi ha robots, submarins i extraterrestres. D’on treus la inspiració?

Quan faig lletres m’inspiro en tot el que sé, que és tot el que hi ha en el món. No m’inspiro en altres autors o en coses que hagi llegit però una mica sí que els tinc presents.


Et va sorprendre el teu èxit personal i el d’Antònia Font?

Home, no ha vingut d’un dia per l’altre. Són molts anys de feina.


Com el portes aquest èxit?

Força bé. Mentre bé mentre no passi de saludar-me pel carrer se suporta. Però ha de ser molt difícil ser molt famós. Jo sóc un famós de tercera divisió i de moment els fans són molt correctes i amables.


Li has produït l’últim disc a Jaume Sisa i també surts als seus videoclips.

Sí, amb ell i als ‘Acapulco all stars’ tenim una petita gira muntada. De moment tenim ja cinc dates confirmades i suposo que en sortiran més.


Et vaig veure no fa massa vestit de Blancaneus a TV3.

He he he. Et va agradar?


I tant! La musica del programa Somiers enganxa molt.

No és la primera vegada que col·laboro a la tele. Vaig fer la cançó de Hansel i Gretel pel programa Colors i ara amb el mateix equip em van engrescar en el projecte de Somiers.


En què ha consistit la teva col·laboració a Somiers?

He fet la sintonia i la cançó del programa amb el mateix nom.


I ja que parlem de temes onírics, això de ser músic havia estat sempre el teu somni?

Des de ben petit que volia dedicar-me a fer música i finalment ho he aconseguit. Es pot dir que ha estat un somni fet realitat. Com diria en Bisbal ‘gracias por este sueño’.

No hay comentarios: