jueves, 4 de octubre de 2007

Posant més llenya al foc

El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha organitzat a la Universitat Autònoma de Bellaterra (UAB) un acte de solidaritat amb els imputats a l’Audiència Nacional per la crema de fotos del rei Joan Carles que ha acabat també amb la crema d’una pancarta amb fotos del monarca espanyol.

Sota el lema “Jo també sóc antimonàrquic” uns dos-cents estudiants s’han concentrat a la Plaça Cívica de la universitat on hi havia una carpa on els joves signaven un document amb el qual s’autoinculpaven d’haver participat en concentracions de rebuig a la família reial espanyola similars a les que van tenir lloc a Girona el 13 i 22 de setembre. En aquest document és declaren antimonàrquics i demanen a l’Audiència Nacional que els imputi a ells també pel mateix motiu pel qual el jutge Grande Marlaska va encausar al alguns dels participants en aquells actes. Segons el SEPC s’han recollit més d’un centenar de documents autoinculpatoris en poc més d’una hora.

En l’acte tres noies han llegit un manifest de suport als imputats per injuries al rei i de rebuig a la monarquia espanyola i en acabar el comunicat un dels estudiants, a cara descoberta, ha cremat un pancarta amb una foto del rei Joan Carles al revés. La concentració ha acabat quan dos joves emmascarats han pujat a d’alt d’un edifici i, sobre una pancarta que deia “La UAB també crema la corona”, han encès dues bengales. Mentrestant els assistents cridaven consignes contra la monarquia i a favor de la llibertat dels Països Catalans.

No hay comentarios: