lunes, 28 de mayo de 2007

Sant Cugat o l'Oasi Convergent

És xocant que l’única població de color blau que es pot veure en mig d’una taca vermella a l’àrea metropolitana de Barcelona sigui Sant Cugat. Davant la voràgine socialista que sembla imperar a tots els territoris propers a Barcelona, Sant Cugat es desmarca i no només Convergència i Unió (CiU) ha guanyat àmpliament les eleccions sinó que a més ha obtingut majoria absoluta. Dels 25 regidors que té la ciutat, la candidatura encapçalada per Lluís Recoder se’n ha endut 14 i la segona formació en nombre de edils és el Partit Socialista de Catalunya (PSC) que n’ha obtingut només 4. Per què ha passat això a Sant Cugat?

Les raons són moltes i molt diverses. Per començar la demografia i sociologia d’aquesta ciutat no és gens habitual tenint en compte els estàndards de l’anell metropolita de Barcelona. Sant Cugat és una ciutat rica, amb una de les rendes per càpita més elevades de Catalunya (i d’Espanya) i també té una taxa de natalitat de les més altes del país. Això pot ajudar a fer una radiografia del perfil dels votants de la ciutat: parelles joves, amb una bona situació econòmica que treballen a Barcelona majoritàriament en un bon lloc de treball ben remunerat. És a dir una població de burgesia benestant que troba en CiU la millor manera representar els seus interessos.

Però deixant de banda el perfil dels votants, si analitzem els candidats trobem una altra raó de l’hegemonia de Recoder a Sant Cugat. L’alcadable socialista, Salvador Gausa, és un complet desconegut així com també ho són en menor o major grau els dels altres grups polítics. En canvi la campanya de proximitat i el nivell de coneixement i popularitat de Lluís Recoder no poden ser més alts a la ciutat. Tothom sap qui és i qui més qui menys ha parlat amb ell o l’ha vist passejant pel poble o visitant un mercat. Cap dels altres candidats s’ha involucrat com ell en l’autopromoció. A més també destaca l’excel·lent campanya de cartells i pancartes que ha fet CiU, que com a curiositat cal dir que ha estat elaborada a Sant Cugat, desmarcant-se de les ordres del nucli dur del partit. Amb tot, la sinèrgia d’aquests elements ha provocat aquesta marea convergent sense precedents a la rodalia de Barcelona.

Tot i que Lluís Recoder assegura que la seva principal prioritat és Sant Cugat a ningú no se li escapa la projecció d’aquest polític dins la federació nacionalista. Els més agosarats auguren que si Artur Mas no és president a la següent legislatura el seu substitut serà l’alcalde de Sant Cugat. I és que, ara per ara, és l’alcalde de la ciutat convergent de més població i tot i que els darrers comicis han fet pujar els ànims a CiU, fa ja massa temps que estan a l’oposició als dos costats de la Plaça Sant Jaume i això els farà buscar noves formules per recuperar el poder

2 comentarios:

Anónimo dijo...

Recoder president Catalunya Convergent!

JR dijo...

Els pronòstics de l'immigrant vendrellenc (que no vota la PxC) podern ser el futur d'aquest país ... No fa broma el noi !!