jueves, 14 de junio de 2007

WOODY ALLEN A L'UPF


18 canals de televisió, 10 emissores de ràdios, 25 diaris i 30 fotògrafs estaven el passat dijous 14 pendents d’un sol home: Woody Allen. Més de 100 periodistes acreditats per veure com investien al director Doctor Honoris Causa per la Universitat Pompeu Fabra. Entre ells hi havia l'administrador d'aquest blog. L’acte va ser un homenatge a la seva filmografia i una autèntica festa pels afortunats assistents.

Pocs van tenir la sort d’accedir a l’auditori de la Pompeu Fabra. Només professors i personal de la universitat van tenir el privilegi de tenir un seient. Entre el públic, cap estudiant. Aquests tenien habilitada una sala contigua amb una pantalla gegant on podien seguir la cerimònia en directe. Tot un consol saber que uns metres enllà el seu ídol pronunciava un discurs on admetia irònicament que a la universitat havia suspès l’assignatura de cinema. Woody també va declarar-se encantat de rodar a Barcelona i va afirmar que fent-ho, se sent com un director europeu.

El desplegament mediàtic que ha generat la vinguda d’aquest veterà del cine al nostre país és quelcom desmesurat. No l’han deixat ni respirar des que ha arribat i la premsa l’assetja a cada racó on va. Actualment, des del seu campament base a l’Hotel Arts de Barcelona, el director està buscant localitzacions per rodar la seva nova pel·lícula. De moment no hi ha cap indici que indiqui que Woody Allen vindrà a Sant Cugat a buscar llocs. Altres directors ja han rodat a la ciutat escenes dels seus films i han descobert el potencial de Sant Cugat com a escenari cinematogràfic. Per exemple, Ventura Pons va rodar un de les histories de Morir o no i Jaume Belagueró va usar el Col·legi Europa com a hospital per la seva terrorífica Darkness.

Ningú sap si al film, que encara no té nom, hi apareixerà la Sagrada Família, La Rambla o la Torre Agbar. Però algú hauria d’avisar en Woody que de ben segur l’Scarlett Johansson i el Monestir ... farien molt bona parella.

4 comentarios:

mim dijo...

A l'Escala potser s'hi deixarà caure a menjar anxoves perquè diuen que sempre que va a Barcelona demana que li tinguin preparat el seu pa amb tomata i anxoves de l'Escala...si en fa sortir a la pel·lícula que li donin l'anxova d'or en un acte obert a tots els estudiants!!!
kina sort que vas tenir!

JR dijo...

Si roda a l'Escala i no a Sant Cugat m'emprenyo !! Tot i que crec que les dues ciutats tenen molt poques opcions ...

Vaig intentar acreditar més gent perquè tots els que volíem tinguessim un raconet però em van dir que res de res!

Ho sento pels que us vau quedar fora ... però la veritat és que no va ser per tant. Això si veure'l en directe és curiós!

Vicenç dijo...

No parlaré ni de cine, ni de Woody Allen, ni molt menys de Sant Cugat. Només demano una cosa: treu d'una vegada la p.. fotografia del Madrid del teu blog! Ja sé que et motiva, però un cop ha passat la gracieta, ja es pot retirar...

Ah! Les acreditacions per veure en Woody Allen no em preocupen massa; sí estaria interessat, però, en tenir-ne per quan vingui la Scarlett a Barcelona. Tant me fa l'acte.

JR dijo...

Les fotos de la setmana es canvien cada dilluns i per tant avui toca canvi. T'agrades més els militars? Estava pensant en un Peu de Foto de l'Estil "Si no sabe pa que te mete" però em tancarien el blog per enaltiment del terrorisme i acabaria amb compartint cel·la amb l'Otegui. Així doncs proposaré una reflexió.

PS 1: Ja sé que és dur veure els merengons aixecant la Liga però pot servir de catarsis blaugrana.

PS 2 (com la consola jejeje): No t'ho creus ni tu qu veuràs a l'Scarlett...però somiar és gratis!