jueves, 12 de abril de 2007

Ciutadans de segona



TeleMadrid, l’equivalent de TV3 a la Comunidad de Madrid, ha emès un programa titulat “Ciudadanos de segunda” on expliquen que fem els dimoniets catalans per discriminar, marginar i gairebé exterminar els castellanoparlants.

La persecució i segregació nazi que les escoles catalanes practiquen amb els alumnes que no parlen català és digne del circ romà (lleons i tot), segons la TV pública madrilenya. El documental, fet per la productora El Mundo TV també s’atreveix a parlar de la justícia, el futbol i el comerç sempre amb la fórmula (castellà) víctima – agressor (català).

Veient la peça de 45 minuts la veritat és que més que indignació m’ha provocat llàstima i preocupació. Preocupació perquè hi haurà molts madrilenys que se’l creuran. Confiaran en la seva TV pública i es quedaran amb una idea de Catalunya que riu-te de Ruanda i els hutus i els tutsis. I llàstima perquè l’“Esperanza” del PP de Madrid de guanyar vots amb aquestes tàctiques vils no pot provocar res més que pena.

Els bons (víctimes) de la pel·lícula són (retoc de tambors):

  • Francisco Caja (uuuue) (el “filòsof” de la llengua)
  • Albert Boadella (uuuue) (no es de Ciutadans aquest bon home?)
  • Arcadi Espada (uuuue) (ups, si també és de Ciutadans)
  • “Immigrants” canaris i italians que no aconsegueixen que els seus nanos estudiïn en la lengua de todos.

Els dolents (agressors lingüístics) són Joel Joan, Miquel Calçada, Joan Laporta i el cap de la Coordinadora d’Associacions per Llengua, David Vila. Ells, simplement defensen que si vens a Catalunya aprenguis català de la mateixa manera que si vas a França aprendràs francès.

La veritat és les càmeres ocultes per demostrar l’aparheid que fem els catalans i les declaracions de nens dient que, al pati, si parlen en castellà els insulten i marginen, no tenen desperdici. Per no parlar de la absurda idea que els col·legis catalans ensenyen independentisme i nacionalisme als alumnes per la força. Els arguments són de l’estil: "en el colegio de mi hijo hay un mapa del mundo y uno de los Paises Catalanes y claro España no está por ningún lado".

Mireu, senyors (i senyores) de TeleMadrid i senyors i (senyores) oprimits pel català, com diu en Mikimoto al documental si no voleu parlar català potser que, amb tots els respectes, MARXEU!! I això no és xenofòbia o racisme és una qüestió de respecte i deferència pel teu país d'acollida Com s’ha dit si vas a França t’adaptaràs al francès, oi? Doncs si vens a Catalunya, ho sento, però aquí parlem català.

2 comentarios:

Vicenç dijo...

Ahir als matins de TV3 (matins.Si, matins.No) van entrevistar el director del reportatge "ciudadanos de segunda". No us perdeu l'enfrontament amb la Pilar Rahola (l'home no deuria estar molt informat de com se les gasta la Pilar, perquè se'l va menjar), i l'estocada final del Cuní. Poso el link de l'e-noticies (encara no està al youtube).

http://www.e-noticies.com/actualitat/telemadrid-referma-que-mostra-la-realidad-de-catalunya-21678.html

Un altre detall per freaks del reportatge de "el Mundo TV" (sincerament, crec que el millor reportatge del Pedrojota va ser aquell que sortia amb corpinyo) és que els locutors no saben pronunciar molts dels topònims i noms propis catalans ("escuela Jordi Gali", sense accent a la i), i que s'escandalitzen per un nen que no sap l'autor del primer diccionari en castellà, i donen per bona la resposta que el primer diccionari en català és obre d'un tal Josep (qui no coneix Josep Fabra...).

Ves amb compte amb el que escrius, que aniré seguint el fil del teu blog.

Vicenç (Vicentine, segons el Xavi)

Sergi Marzabal dijo...

es indignant. Simplement inaceptable.
Es feixisme pur i dur. Simplement.