viernes, 1 de junio de 2007

L'última aventura dels Pirates

El capità Jack Sparrow va acabar la segona part de la saga dels pirates amb alguns problemes i la tornada inesperada del malvat capità Barbossa augurava una tercera entrega plena de sorpreses. I és que tot va quedar pendent de resoldre i l’última pel·lícula, dirigida i protagonitzada pels mateixos que les dues anteriors, representa el tancament de la trilogia.

Per parlar del guió detalladament i explicar la història em caldria molt més espai del que tinc. Em limitaré a dir que, un cop rescatat Johnny Depp de l’inframon on es troba, hi ha una reunió mundial de pirates per aliar-se i derrotar el pèrfid exèrcit anglès que alhora ha aconseguit el control de l’Holandès Errant, el vaixell capitanejat per Devy Jones, el pirata amb cara de pop i de tripulació mig home-mig marisc.

Tot això té lloc entre milers de personatges i un guió innecessàriament enrevessat que fan que l’espectador desconnecti del fil del film i quedi com un mer degustador de crispetes davant de l’espectacle visual. Perquè, això sí, els diners gastats en la producció (que són molts) es noten. El maquillatge, el vestuari i els efectes especials tornen a ser genials i les lluites de vaixells, espases i similars estan a l’alçada de les anteriors pel·lícules.

Pel que fa els actors s’agraeix el retorn de Geoffrey Rush que omple la pantalla en cada pla on apareix i eclipsa a la resta dels actors; fins i tot al encara sobreactuat (i multiplicat) Johnny Depp. L’esquelètica Kiera Knightley segueix sent igual d’insuportable i com també passava als films precedents els pirates secundaris resulten més divertits i carismàtics que els propis protagonistes. També s’ha d’elogiar la veu de Bill Nighy que darrere els tentacles del capità Devy Jones amaga una interpretació d’allò més estudiada acomodant-se perfectament als alts i baixos que pateix el personatge. Orlando Bloom rubrica el personatge amb menys ganxo que ha interpretat i s’allunya de les bones interpretacions que és capaç de fer (ho va demostrar a Kingdom of Heaven de Ridley Scott).

Bé, per sobre de tot aquesta última proesa de pirates és, com ja ho eren les altres, entreteniment 100%. Fa la funció de distreure la platea i amb el bombardeig d’imatges, que per altra banda és el que el públic ha vingut a buscar, finalitza una altre digne trilogia d’aventures.

Pros → Els efectes especials, els actors secundaris i el fet que ja serà l'última pel·lícula.
Contres → El guió Dragon Khan, la llargada i algunes bromes sense gràcia.
Veredicte → ***

No hay comentarios: