lunes, 28 de mayo de 2007

Desfeta socialista a Sant Cugat

A la seu del Partit Socialista de Catalunya (PSC) a Sant Cugat van haver de deixar el cava a la nevera. L’objectiu que s’havien marcat de fer un gir d’esquerres a Sant Cugat no ha estat ni molt menys assolit. L’alcaldable socialista Salvador Gausa no amagava la seva frustració davant l’evidència: “no hem sabut mobilitzar el nostre electorat com ho ha fet Convergència i Unió”. I és que la davallada de la participació que hi ha hagut en aquests comicis no ha ajudat gens al PSC i els ha deixat molt lluny dels números que van aconseguir a les darreres eleccions generals. En aquella cita electoral, en la que José Luís Rodríguez Zapatero va fer-se amb el govern a Madrid, amb 12.490 vots, els socialistes de Sant Cugat van aconseguir els millors resultats des que es va reinstaurar la democràcia i només quatre anys més tard en aquestes municipals tan sols han rebut el vot de 4.382 santcugatencs.

Mentre s’esperaven els resultats a la seu del PSC, al costat del Celler Cooperatiu, es podia veure optimisme a les cares dels simpatitzants. Hi havia confiança en que un canvi era possible a Sant Cugat. La gent anava arribant poc a poc i es podia respirar un aire de certa esperança entre la militància socialista. Amb una mica més del 2% escrutat els resultats ja es van mostrar adversos però el número dos de la llista Ferran Vilaseñor es va encarregar de calmar els ànims i donar un missatge de prudència i serenitat als mitjans de comunicació i als seus companys socialistes. Malgrat això, Salvador Gausa es va tancar al seu despatx reunit amb la cúpula directiva del partit i ja no va tornar a treure el cap per la seu fins que, amb el 100% de sufragis escrutats l’evidència queia pel seu propi pes. Amb la pèrdua de 2 regidors i una davallada seriosa del nombre de vots, el PSC havia perdut contundentment la pugna amb CiU per governar el consistori.

Amb els resultats encara frescos la compareixença de Gausa no es va fer esperar. El líder socialista va sortir a la tarima i en un discurs molt curt va donar les gràcies pel suport rebut i va reconèixer que els resultats no eren els desitjats. “Hem defensat el nostre projecte amb honestedat i claredat però no ens n’hem sortit. He trucat en Lluís Recoder i l’he felicitat però us haig de dir que la seva ciutat no és la nostra ciutat. Nosaltres defensarem un altre model des de demà mateix”. Al final del seu discurs es va acomiadar incitant els assistents a superar l’ensopegada tot dient: “Companys ... Ànims!” Alguns dels militants que escoltaven les paraules del ja líder de la oposició rebien la notícia amb els ulls plorosos.

No hay comentarios: