lunes, 25 de agosto de 2008

Ressaca olímpica

Hora de passar pàgina. La Xina ja ha estat olímpica i els ulls del món començaran ara a mirar cap a una altra banda amb la sensació que s’ha superat la prova amb nota. Pequín ens ha deixat en Phelps i en Bolt per la història i ens ha presentat la nova Xina esportiva de les 100 medalles, 51 de les quals d’or. Costarà fer-los baixar del podi. Els catalans també han brillat amb llum pròpia i han complert les expectatives emportant-se força metalls a Catalunya. És molt difícil incloure-ho tot en fer balanç però hi ha aspectes dels Pequín 2008 que mereixen ser especialment destacats.



Mirant-ho amb ulls positius el millor han estat les competicions. Unes instal·lacions senzillament perfectes i uns atletes que han batut les millors marques mundials són la cara més amable dels jocs juntament amb les genials cerimònies d’obertura i clausura que van deixar tothom amb la boca oberta. El més trist ha estat veure els estadis estaven mig buits. Entre els compromisos dels diferents comitès olímpics, els dels patrocinadors i els espavilats de la reventa han acaparat la majoria d’entrades deixant molts xinesos amb les ganes de compartir el somni que Pequín volia compartir tal com deia l’eslògan de la olimpíada. Ara els atletes ja han tornat i les flors que decoren els carrers de la capital de la Xina es pansiran aviat. Els Jocs han estat per aquest gran estat oriental la prova que un país en desenvolupament també pot pujar al podi amb els millors. I no només en la vessant esportiva.


5 comentarios:

Anónimo dijo...

Eiii!! q tal? Que li ha passat al teu blog? ara te un aifre molt més serio, comd e periodista de veritat! Suposo q tot això es el q es va publican al singular. cat no? Està molt ben escrit, xo torbo a faltar les croniques habituals q ens fan riure, abm fotos teves, els links... etc. i sobreotot les dos seccions estrella: Sant Cugat no es Beijin i el xinorri de la setmana!

Espero q no tardis molt en posar una cronica amb la visio dels JJ.OO your way!

Petonets!

*eli*

Sergi Marzabal dijo...

"i ara ... que, JR?"

tens el meu permís per fer servir la frase en una samarreta....
DOncs ixó... quins són els teus plans, ara que els ulls del món ja no miren a Beijing?

Ps: m'afegeixo a la exigència del retorn de "Sant Cugat no es beijing" i "el xinorri de la setmana"; les úniques raons per les quals visitem el teu blog ;)

JR dijo...

Ok ok Ok ...

No més periodisme seriós per una temporada ... Ja tornaré a escriure gilipollades aviat. No patiu.

Tant el xinorri de la setmana com el Sant Cugat no és Beijing estan ja de camí però deixeu-me respirar uns dies que el tema dels JJOO ha estat esgotador.

Ja sé que no podeu viure sense mi (hi hi hi hi).

Unknown dijo...

Teteeeeee!!!

Ja et vaig llegint sempre encara q no te digui mai res...jo tb reclamo q tornis al periodisme-parida rollo mikimoto, q mola molt més...

Per cert, immens el bigoti emulant en Genghis Khan-Charles Bronson- Hulk Hogan...des d'aquí t'insto a q te'l tornis a deixar...tb em va encantar el mongol de la setmana (podries haver-lo rebatejat com a retraker de la setmana)

Au besos rei (despedida mallorquina)

Xavi (no el teu germanet, l'altre, el q espera bessons teus)

JR dijo...

Tornaré !! No patiu